Nederlandse herdenkingsmunten in zilver proof

Nederland is één van de weinige landen in de wereld die heel beperkt zilveren herdenkingsmunten uitgeeft voor werkelijk belangrijke historische momenten. Daarbij houdt ons Ministerie van Financiën de oplages altijd strikt beperkt. Bovendien is er door de troonswisseling op 30 april 2013 een sterk groeiende vraag naar waardevolle zilveren munten uit de regeerperiode van Beatrix. Deze factoren hebben samen een schitterend verzamelgebied gecreëerd. Nederland heeft verschillende speciale munten uitgegeven: zo is ter ere van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een speciale munt geslagen. Deze zilveren huwelijksmunt heeft een nominale waarde van tien Euro en is ontworpen door Hans van Houwelingen. Op de zilveren munt staat een dubbelportret van Willem-Alexander en Maxima.

In het jaar 2003 werd er een speciale munt geslagen ter ere van Vincent van Gogh. De waarde van de zilveren munt bedraagt vijf Euro. De munt werd geslagen ter ere van de 150e geboortedag van de kunstschilder. Op de ene zijde van de munt staat een afbeelding van onze toenmalige Koningin Beatrix, terwijl op de andere kant de beeltenis van Vincent van Gogh staat. De munt is ontworpen door Karel Martens.

Een andere Nederlander die zijn eigen munt kreeg, is Max Havelaar. Deze speciale munt werd in 2010 geslagen. Op de Euromunt staat een afbeelding van Prinses Beatrix en de eerste zinnen van het boek Max Havelaar. De munt werd ontworpen door Eelco Brand. Hoge eisen en wereldwijde interesse dragen bij aan de immense populariteit en tevens aan de schaarste van deze inmiddels zeer gerenommeerde en officiële wettige betaalmiddellen.
Wist u dat zilveren € 10,- herdenkingsmunten alleen worden uitgebracht als het een Koninklijk thema betreft? Deze speciale herdenkingsmunten zijn vaak een stuk schaarser en daardoor ook erg gewild. Standaard wordt er één- of hooguit tweemaal per jaar een zilveren € 5,- herdenkingsmunt uitgebracht door het Ministerie van Financiën.

Een land wat deelneemt aan de Euro heeft het recht om jaarlijks twee speciale herdenkingsmunten te slaan. Er bestaan herdenkingsmunten van 2, 5 en 10 Euro. Er zijn inmiddels al verschillende speciale herdenkingsmunten uitgegeven door de Eurolanden.

Collectie details koninkrijk der Nederlanden

  • Aantal leveringen: U ontvangt per zending één zilveren Herdenkingsmunt die u nog niet eerder van ons heeft ontvangen. Wilt u meer munten ontvangen per zending dan kunt u dat op uw persoonlijke omgeving binnen mijnamk.nl aanpassen of neem contact op met de klantenservice: 0800-474 74 74
  • Bij het afgeven van een automatische incasso betaald u geen verzend- en verzekeringskosten. Voor iedere andere betaalwijze berekenen wij € 2,95 per levering tenzij anders aangegeven
  • Collectie: u verzamelt zolang als u zelf wilt, de collectie is per direct opzegbaar
  • Behoudt u uw eerste zending dan wordt u op de exclusieve reserveringslijst geplaatst voor de overige speciale zilveren herdenkingsmunten, die naar verwachting maandelijks zullen verschijnen. Bovendien ontvangt u geheel gratis bij uw collectie het op naam gestelde Eigendomscertificaat, per munt een certificaat van echtheid, de speciale collectiebewaarmap en een hoogwaardige houten presentatiecassette voor uw waardevolle munten.
  • U ontvangt de speciale zilveren herdenkingsmunt altijd 14 dagen vrijblijvend op zicht